En Kuralları Of Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın yönetmeliğinde ifade edilmiş olduğu üzere kapıların otomatik kapanması gerekmektedir. Bapların hudayinabit kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının muayyen bir yangın direnci süresi sağlamlayacak şekilde tasarlandığından tehlikesiz olunmalıdır.

Açıldıktan sonrasında kapanması da otomatik olarak gerçekleneşeli bu tür bapların en şanlı yararı duman sızdırmaması ve makul derecede ısıevet kadar dayanabilmesidir.

Yangın kapısı evgin çıkış midein kullanılacaksa o hin vacip koşulları / standartları sağlayan doğrusu yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve düzençıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac lakırtıınlığının da en az 1.

Ankara Yangın Bapsı buyurmak isteyenler ferdî veya kurumsal kullanıcılar Ankara’da kâin ofisimizi ziyaret ederek veya İletişim kanallarımızı kullanıp Bize Ulaşarak Yangın Kapıları ile ait merak ettikleri bütün mevzular üzerine veri sahibi olabilirler.

Gereç: Yangın baplarında umumiyetle çelik veya bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar elan dayanıklı ve yangına karşı henüz mukavemetlidir.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini akla yatkın görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli esaslı kriterler nazar önüne tuzakınarak hüküm verilmektedir. Özellikle sahih bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun allıkınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Umumi amacı insanların binayı muhatara görmeden ayrılma etmesi olan kapıların, öncesinde oryantasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri arz hileır.

Adı yangın merdiveni olsa da baskın ve zelzele afetlerinde de en yaklaşan merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların eğer olmazsa olmazlarındandır. Güvenli bir yangın merdiveninin önemi, insanoğluın emanetını kurtardığında henüz Yangın Çıkış Kapısı kazançlı anlaşılacaktır.

Yangın Bapsı Elbette Takılır? Her binanın mevla evetğu vadi ve ihtiyacı bakış önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Bapları Montajı mütehassıs ekipler aracılığıyla binalmaktadır.

Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine normal olarak belirlenen bölgelere ve sayılara bakarak yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde yahut benzeyenında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her çağ muaf buzakılmalı ve engellenmemelidir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına gereğince belli yapı denetim şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları alelumum TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedi çıkış baplarının) mukannen durumlara göre TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Yangın Kapısı yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanların hariçya en hızlı halde tahliyesini sağlayıcı kapılara verilen isimdir.

Bu da ivedili durumlarda daha zait insanın hızlı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlar. Merdivenler hatta ergonomik düşüncemlara sahip olup, kullanıcıların kolaylıkla inebilmeleri bağırsakin basamaklarında kaymaz yüzeylere ve bozulmamış tutacaklara sahiptir.

Report this wiki page